Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, mogelijk met hagel en onweer.

13 mei 2017 door Jannes Wiersema

Er is af en toe zon, maar ook zijn er enkele buien aanwezig. In de loop van de dag ontstaan er meer buien en kan er met name in het (noord)oosten onweer en hagel voorkomen. In het westen en noordwesten neemt de buiigheid in de loop van de middag sterk af. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C vlak aan zee tot lokaal 22°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden, in de middag wordt de wind zuidwestelijk.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is het droog met opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. Er staat een zwakke tot matige wind zuid tot zuidwest.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral landinwaarts enkele buien. Later in de middag en in de avond wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C aan zee tot plaatselijk 21°C in het oosten. De wind is zuidelijk en meest matig. In de loop van de dag draait de wind naar het zuidwesten.

Vooruitzichten

Vanaf maandag perioden met zon en middagtemperaturen ruim boven de 20°C. Vanaf woensdag grotere neerslagkansen en een dag later overgang naar een koeler weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 20 mei tot en met zaterdag 27 mei

Grote kans (70%) op het aanhouden van het koel en (licht) wisselvallig weertype met maxima ruim onder de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn