Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien. Morgen onstuimig met (zeer) zware windstoten

12 september 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en er komen enkele buien voor. Bij de buien is eerst nog onweer mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is west- tot zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar woensdag neemt de bewolking snel toe en gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 11°C. De westelijke tot zuidwestelijke wind trekt fors aan. Boven land komt een vrij krachtige wind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een harde tot stormachtige wind, 7-8 Bft.

Woensdag wordt een onstuimige dag. De westelijke wind neemt nog verder toe. In de ochtend en middag is er langs de kust en op het IJsselmeer grote kans op een westerstorm, 9 Bft. In de kustprovincies zijn (zeer) zware windstoten rond 90 km/h mogelijk, dieper landinwaarts ongeveer 75 km/h. In de avond neemt de wind van het zuidwesten uit af. Verder regent het in de ochtend, in de middag klaart het op en komt er nog een enkele bui voor. Het wordt ’s middags een graad of 16.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met maximumtemperaturen rond 16 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 19 september tot en met dinsdag 26 september

Aanvankelijk wisselvallig, maar een geleidelijk toenemende kans op een overgang naar rustig en droog weer (40% aan het einde van de periode). Grote kans (70-80%) op temperaturen onder normaal, later in de periode mogelijk oplopend rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

BRON: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn