Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, soms met onweer en/of hagel.

12 mei 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint tamelijk bewolkt met verspreid over het land (buiige) regen. In de middag neemt de kans op enkele regen- of onweersbuien toe, vooral in het oosten. Tussendoor is er ook af en toe ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot lokaal 22°C in het zuidoosten. De wind is zwak, in het noorden eerst matig uit oost tot zuidoost. De wind draait in de loop van de dag naar een zuidwestelijke richting.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Komende nacht sterven de meeste buien uit. Er zijn enkele opklaringen en vooral in het noorden en oosten ontstaat mist. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt en er ontstaan enkele buien, soms met onweer. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak uit zuidwest tot west. In de avond komt langs de westkust een matig, mogelijk vrij krachtige zuidwestenwind te staan.

Vooruitzichten

Aanhoudend licht wisselvallig weer met perioden met zon en van tijd tot tijd buien. Middagtemperaturen tijdelijk stijgend naar 20°C of iets hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 19 mei tot en met vrijdag 26 mei

Grote kans (70-80%) op een snelle overgang naar een koel en (licht) wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn