Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, vanuit het westen vanmiddag droger. Zaterdag meest droog.

28 april 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het bewolkt en vallen er verspreid over het land een aantal buien. In de middag beperken de buien zich tot het oosten en zuiden, vanuit het westen wordt het dan droog en komt de zon regelmatig tevoorschijn. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Langs de kust is de wind inmiddels naar het noordwesten gedraaid en in de loop van de ochtend en middag gebeurt dat ook elders. De middagtemperatuur komt rond 11°C uit.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht naar zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt aan de kust rond 4°C, in langdurige opklaringen daalt de temperatuur landinwaarts plaatselijk tot rond het vriespunt. De wind is zwak uit westelijke richtingen, in het noordelijk kustgebied overwegend matig,

Zaterdag overdag zijn er wolkenvelden en is er af en toe ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 12 graden. De overwegend zwakke wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar zuidoost.

Vooruitzichten

Na een droge en vrij warme zondag overgang naar een licht wisselvallig weertype met af en toe een bui (dagelijks 30-40% kans). Middagtemperaturen rond 15 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 05 mei tot en met vrijdag 12 mei

Aanhoudend licht wisselvallig, maar onzekere temperatuurverwachting. Meest waarschijnlijk (60% kans) komen de maxima uit rond de langjariggemiddelde temperatuur.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn