Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien vooral in het noorden en oosten mogelijk met onweer

01 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt, met af en toe de zon. In het noorden en westen komen enkele buien voor, die zich vanochtend en vanmiddag oostwaarts over het land uitbreiden. Vooral in het noorden en oosten is er kans op onweer. Vanmiddag en vanavond wordt het vanuit het westen uit weer droger, maar in het noorden blijven de buien aanwezig. De maximumtemperaturen variëren tussen 20°C in het noordwesten tot rond 24°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met in het noordelijk kustgebied enkele buien. Lokaal kan daarbij onweer voorkomen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan zee tot 13°C in het zuidoosten. De wind komt op de meeste plaatsen uit een richting tussen zuid en west en is zwak tot matig 2 – 3 Bft, aan zee en boven het IJsselmeer mogelijk af en toe vrij krachtig 5 Bft. In het Waddengebied is de wind veranderlijk.

Morgen  is het half tot zwaar bewolkt en in de loop van de ochtend en ’s middags ontstaan er landinwaarts enkele stevige buien, in de middag vooral in het oosten mogelijk met onweer en/of hagel. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan de kust tot 24°C in het zuidoosten. In het noorden is de wind zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen en wordt in de loop van de dag noordoostelijk. Elders draait de wind in de loop van de dag naar west tot noordwest en neemt toe naar matig, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Vooruitzichten

In het weekend overwegend droog en soms wat zon. Daarna toenemend wisselvallig met af en toe regen of enkele buien. Temperaturen liggen rond of iets boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Donderdag 08 augustus tot en met Donderdag 15 augustus

Grote kans op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen rond normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn