Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele buien, zondag meest droog en meer zon.

05 augustus 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint met veel bewolking en in het zuidoosten regent het in de ochtend ook af en toe. In de loop van de dag komt de zon er van het westen uit steeds meer aan te pas, maar er trekken dan ook enkele buien van west naar oost over het land. In het midden en oosten kan er daarbij onweer voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 21°C. In de avond kunnen er in het westen opnieuw enkele buien voorkomen, met daarbij wederom kans op onweer.Naarmate die buien verder landinwaarts trekken nemen ze snel in activiteit af. De wind is zuidwest en is zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig en in de loop van de middag mogelijk krachtig. De wind draait in de loop van de dag overal naar west tot noordwest.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht klaart het flink op en wordt het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C vlak aan zee tot 10°C verder landinwaarts. De wind waait uit richtingen tussen zuid en west en is zwak tot matig.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en het blijft dan vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21°C. De zuidwestenwind is meest matig.

Vooruitzichten

Maandag droog en zonnige perioden, daarna overgang naar een vrij koel en wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 12 augustus tot en met zaterdag 19 augustus

Licht wisselvallig met temperaturen die rond of net beneden de normaal voor de tijd van het jaar liggen.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn