Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Enkele onweersbuien.

24 juli 2013 door Jannes Wiersema

Vanochtend neemt de bewolking verder toe en lokaal kan een regenbui voorkomen, mogelijk ook met een klap onweer. Geleidelijk ontstaan er vooral in de noordoostelijke helft van het land enkele onweersbuien die noordoostwaarts trekken. In de avond trekken de buien weg. De middagtemperaturen komen lager uit dan we de afgelopen dagen gewend waren. In het oosten en noordoosten kan het nog 29 graden worden, aan zee blijft het bij een graad of 22. De wind draait overal naar het westen en is zwak tot matig.

In de avond en nacht naar donderdag is er vooral in de noordelijke helft van het land bewolking aanwezig. Verder kunnen er opnieuw mistbanken ontstaan. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig, kracht 3 of minder. De minima liggen rond 17 graden.

Donderdagochtend begint in het noorden nog bewolkt, maar al snel breekt daar net als elders de zon door. Wel is er in de middag een kleine kans op een onweersbui. De middagtemperatuur ligt rond 27 graden. De wind is zuidwestelijk, matig, kracht 3.(Bron: KNMI))

Een opbouwende hoogterug boven onze omgeving trekt langzaam oostwaarts zodat het aandachtsgebied in een zuidwestelijke bovenstroming terecht komen waarbij er op gezette tijden storingen zullen overtrekken. Tijdens de laatste dagen van juli krijgt is de rug zover oostwaarts getrokken dat er een min of meer een tijdelijke zonale stroming op gang komt. De eerste dagen van augustus lijkt er een trog op de oceaan uit te zakken zodat er door warmteadvectie opnieuw een hoogterug wordt gevormd ten oosten van ons land. In het gronddrukpatroon zien we het lagedrukgebied ten westen van Ierland stationair blijven tot aan het begin van de volgende week. Daarna trekt het noordwaarts weg. Boven het Europese continent bouwt zich dan een kleine kern van hoge druk op.

Vooruitzichten

Zomers warm met geregeld zon, maar ook enkele regen- of onweersbuien. Vanaf maandag dalende temperaturen.

het weer

woensdag 31 juli tot en met woensdag 07 augustus

Vrij grote kans (rond 70%) op een weertype met regen- of onweersbuien en temperaturen die later in de periode dalen naar waarden iets boven normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn