Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Enkele (onweers)buien

28 juni 2017 door Jannes Wiersema

Veel bewolking met enkele buien met kans op onweer. In de noordoostelijke helft van het land komen vanaf het einde van de ochtend tot in de avond zwaardere buien voor, lokaal met onweer, hagel en lokaal veel neerslag. In de avond wordt het van het zuiden uit overwegend droog en kan de zon weer wat vaker doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de westkust tot plaatselijk 24°C in het oosten. De oost tot zuidoosten wind is zwak tot matig, aanvankelijk aan de noordwestkust en op het IJsselmeer nog (vrij) krachtig. In de loop van de dag draait de richting naar zuidwest. In de avond neemt de wind langs de westkust toe naar vrij krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er wolkenvelden en is er nog een (lichte) bui mogelijk. De minimumtemperatuur komt omstreeks 15°C uit. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west en is zwak tot matig.

Morgen overdag overheerst de bewolking, maar af en toe is de zon ook te zien. Vooral in het oosten kunnen in de loop van de dag weer enkele buien ontstaan. De middagtemperatuur bedraagt ca. 21°C en de west- tot zuidwestenwind is overwegend matig, vanaf de middag langs de westkust mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 05 juli tot en met woensdag 12 juli

Grootste kans (50-60%) op een licht wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder de langjarig gemiddelde waarden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn