Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Enkele onweersbuien, geleidelijk droger. Koningsdag start zonnig en droog.

26 april 2018 door Jannes Wiersema

Enkele buien met mogelijk onweer en korrelhagel. De buien verplaatsen zich langzaam naar het oosten en vanaf het westen komen er opklaringen en wordt het droog. Overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af maar in de oostelijke helft van het land kan vooral in de ochtend, nog een bui voorkomen. In de kustgebieden blijft het en is er steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur komt uit rond 14°C, in de kustgebieden rond 12°C. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige wind uit zuidwest tot west.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

In de nacht naar vrijdag komen er enkele wolkenvelden voor maar is het overwegend droog. Het koelt af naar 5-6°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Koningsdag gaat droog van start met af en toe zon, in de loop van de dag neemt de (hoge)bewolking toe en later in de middag kan er wat lichte regen vallen. De maximumtemperatuur loopt op naar 12°C in het noordwesten tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van een zuidwestelijke naar een zuidoostelijke richting en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig en vrij koel. Zondag en maandag hogere buienkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 03 mei tot en met donderdag 10 mei

Ongeveer 40% kans op voortzetting van het onbestendige weertype. Er is echter ook ongeveer 60% kans op een overgang naar een droger weertype. Temperaturen rond normale waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn