Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele (onweers)buien, morgen meest droog.

02 september 2017 door Jannes Wiersema

Landinwaarts is er eerst weinig bewolking, behalve in het zuidoosten, daar is het overwegend bewolkt. In de kustgebieden komen buien voor, soms met onweer. In de loop van de dag komen ook landinwaarts (onweers)buien tot ontwikkeling. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C en de noordelijke wind is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond neemt de buiigheid. Komende nacht zijn er brede opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. Het koelt af naar 4 tot 8 graden, aan zee naar omstreeks 11°C. Er kunnen enkele mistbanken ontstaan en de wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.

Zondag overdag lossen de mistbanken vrij snel op en zijn er zonnige perioden. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur komt uit op zo’n 21°C. De wind is zwak, uit zuid tot zuidwest. In de loop van de dag draait de wind naar zuidoost tot oost en neemt toe naar matig, aan de kust toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Eerst droog en vrij warm. Vanaf woensdag wisselvallig met elke dag een grote kans (60-90%) op regen of buien en middagtemperaturen iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 09 september tot en met zaterdag 16 september

50% kans op aanhoudend wisselvallig weer met vrijwel iedere dag neerslag. 50% kans op overgang naar droog en rustig weer. Middagtemperaturen meestal iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn