Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Enkele opklaringen en kans op een bui.

25 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar vooral in het noordwesten schijnt de zon ook af en toe. Met name ’s middags kan er lokaal een bui voorkomen. In het zuidoosten is de bewolking het dikst en in Limburg blijft de kans op wat lichte regen bestaan. Met een maximumtemperatuur van circa 10°C wordt nog altijd zachte lucht aangevoerd. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer aanvankelijk vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht zijn er opklaringen en aan de kust is er kans op een bui. Met name in het oosten is er kans mist. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Vrijdag overdag lost eventuele mist op, maar er ontstaat wel tamelijk veel (laaghangende) bewolking. In de kustgebieden is er kans op een bui, elders blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidelijke wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weertype met vooral vanaf maandag perioden met regen. In de nacht naar zaterdag kleine kans op lichte vorst. Maximumtemperaturen liggen enkele graden boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 01 februari tot en met donderdag 08 februari

Aanvankelijk grote kans (60-70%) op temperaturen rond normaal met af en toe regen. Geleidelijk neemt de kans op een kouder (en droger) weertype toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn