Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Enkele pittige (onweers)buien en veel wind.

18 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend vroeg wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en komen er in het oosten enkele lichte buien voor. In de loop van de ochtend bereikt een gebied met pittige buien het zuidwesten. Dit gebied trekt noordoostwaarts en verlaat in de loop van de middag het noordoosten van het land. Na passage wordt het droger en komt de zon geregeld tevoorschijn. Aan het einde van de middag en ’s avonds volgen in het westen nieuwe buien. Bij buien komt soms onweer voor en mogelijk hagel, verder kunnen windstoten van 60-70 km/uur optreden. De wind is zuidwestelijk en is matig tot vrij krachtig, langs de kust hard, 7 Bft, met langs de kust (zware) windstoten rond 80 km/uur. De middagtemperatuur ligt rond 16°C.

Komende nacht zijn er langs de westkust aanhoudend kans op een (onweers)bui, mogelijk nog met windstoten rond 70 km/uur. Landinwaarts blijft het droog en zijn er, op velden hoge bewolking na, brede opklaringen. De minimumtemperatuur komt uit op circa 9°C bij een zwakke tot matige zuid(oost)elijke wind, langs de kust is de wind (vrij) krachtig.

Morgenochtend neemt de bewolking van het zuiden uit toe en gaat het van tijd tot tijd regenen, vooral in het oosten van het land. Later in de middag en avond wordt het droger. Langs de kust is echter aanhoudend kans op een bui. Het wordt niet veel warmer dan een graad of 13. De zuidelijke wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

Tot en met maandag wisselvallig, daarna enkele overwegend droge dagen met meer zon. Middagtemperaturen rond normaal voor de tijd van het jaar, rond woensdag tijdelijk wat zachter.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 25 oktober tot en met Vrijdag 01 november

Grote kans op een licht wisselvallig weertype met dagelijks zo’n 50% kans op regen. Temperaturen waarschijnlijk rond normaal voor de tijd van het jaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn