Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele regenbuien

15 december 2012 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en vooral in de middag komen er enkele regenbuien voor. Daarbij is een kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 10 graden. De zuidwestenwind is boven land meest matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en eerst nog lokaal hard.

Komende nacht trekken enkele buien over het land. Aan de kust is er nog steeds een kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 7 graden. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgen overdag hebben we een wisselende bewolking en hier en daar kan er nog een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig.
Ook na het weekend is het woord voorlopig aan de oceaan. Met het naderbij komen van de kerstdagen zal niet een ieder daar even blij van worden. Vrieskou blijft op afstand en vinden we pas terug in het oosten van Polen. Maandag zien we een klein lagedrukgebiedje de Noordzee opduiken. Wolken, een bui en vooral later op de dag wat meer regen zijn het waarschijnlijke gevolg. Het is rustig weer bij een graad of 6/7.

Dinsdag is het eveneens grijs met soms wat lichte regen en 6 graden als maximumtemperatuur. Ook dan is het rustig weer.

Woensdag wordt een depressie ten noordwesten van de Britse Eilanden belangrijk voor het weer in ons land. De koers van dit omvangrijke lagedrukgebied is nog in nevelen gehuld. Blijft het liggen ergens in de buurt van Schotland, zoals sommige modellen suggereren dan zal de stroming uit het zuiden tot zuidwesten komen met zachte oceaanlucht en een ant-winters weertype als gevolg. Er zijn ook andere scenario’s. Het ECMWF (model Europese lidstaten) laat het systeem afzakken en al opvullend naar Frankrijk trekken hetgeen weer een aanzuigende werking heeft op hogedruk boven Rusland. De laatste beschrijving laat de deur voor winterweer op een kier en biedt de winterliefhebber een strohalm. Al met al oogt een doorbraak naar een echte westelijke circulatie voor langere tijd niet heel kansrijk. Samenvattend: het weer voor de komende dagen: overgang naar zacht naar weer met een overwegend droog weekend.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn