Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Enkele winterse buien.

14 december 2017 door Jannes Wiersema

In het midden en oosten van het land is het plaatselijk glad door sneeuwbuien die afgelopen nacht zijn gevallen, deze gladheid zal halverwege de ochtend verdwijnen. Verder is het vandaag half tot zwaar bewolkt en trekken er enkele buien over het land, soms met onweer, hagel en/of natte sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. In de loop van de middag neemt de wind af en draait naar zuidwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het half tot zwaar bewolkt en is er langs de kust kans op een (winterse) bui. De minimumtemperatuur ligt iets boven nul, in een wat bredere opklaring mogelijk iets eronder. Lokaal kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind wordt zuidelijk en neemt verder af naar zwak tot matig.

Vrijdag overdag zijn er enkele wolkenvelden aanwezig maar is er soms ook ruimte voor de zon. Plaatselijk kan nog een (winterse) bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur blijft in de middag steken op ca. 5°C. De matige zuidelijke wind wordt in de middag zwak en veranderlijk.

Vooruitzichten

Wisselvallig met van tijd tot tijd (winterse) buien, middagtemperaturen rond 5 graden. In de nachten af en toe temperaturen rond het vriespunt. Na zondag 17 december lopen de middagtemperaturen op naar 5-10 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 21 december tot en met donderdag 28 december

Grote kans (80-90%) op aanhoudend wisselvallig weer met maximumtemperaturen boven normaal. Slechts een kleine kans (5-10%) op een weertype met zowel overdag als ’s nachts vorst en aan het einde van de periode slechts 5% kans op sneeuw.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn