Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Enkele (winterse) buien. Morgenmiddag en -avond natte sneeuw en regen.

28 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en er komen winterse buien voor, vooral in de kustgebieden is er kans op onweer. In Zuid-Limburg heeft de eerste uren (natte) sneeuw de overhand waardoor het plaatselijk glad kan worden. In de loop van de dag beperken de buien zich steeds meer tot het noorden. De middagtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is west- tot noordwestelijk en matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, 7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht blijft het in het noorden buiig, elders zijn er opklaringen en is het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt op veel plaatsen iets onder het vriespunt en vooral landinwaarts kan lokaal bevriezing van natte weggedeelten optreden. De westelijke wind is landinwaarts meest matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied af en toe hard, 7 Bft.

Morgenochtend is het eerst vrijwel overal droog met af en toe zon. Aan het begin van de middag bereikt een gebied met natte sneeuw en regen het zuiden en breidt zich in de middag en avond over de rest van het land uit. In het midden en oosten van het land zou het op enkele plaatsen korte tijd wit kunnen worden. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, maar in natte sneeuw kan de temperatuur vooral in het midden en oosten lokaal tot iets boven nul dalen. De wind draait via zuidwest naar zuid tot zuidoost en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft. In de loop van de avond draait de wind naar west en neemt dan aan zee toe naar hard, 7 Bft.

Vooruitzichten

In het weekend maxima rond of boven 10 graden en veel wind, met kans op zware windstoten. Aan het begin van het nieuwe jaar zet zich weer een lichte daling van de temperatuur in.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 04 januari tot en met donderdag 11 januari

Grote kans (ca. 70%) op een zacht en wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn