Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Enkele wolkennvelden, in het zuidoosten eerst (dichte) mist

18 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Er komen enkele wolkenvelden voor. In het noorden blijft het tot in de middag bewolkt. In het noorden zijn er vanochtend lokaal mistbanken, in het zuidoosten komt lokaal dichte mist voor. In de avond kan er in het noordwesten wat lichte regen vallen. De maximumtemperatuur varieert van 16°C in het uiterste noorden tot 22°C in het zuidoosten. De oostelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind van het zuiden uit naar een zuidoostelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er wolkenvelden afgewisseld door opklaringen en kan er mist of een mistbank ontstaan. De temperatuur daalt naar 11°C en de zuidelijke wind is zwak tot matig.

Morgen overdag schijnt regelmatig de zon, maar is er vrij veel hoge bewolking. In de avond neemt van het westen uit de bewolking toe. In het westen kan later af en toe wat lichte regen vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het noorden tot 22°C in het zuiden. De zuid- tot zuidoostenwind blijft zwak tot matig.

Vooruitzichten

De eerste dagen vrij veel wind, regenachtig en temperaturen zowel overdag als 's nachts (ruim) boven normaal. In de loop van volgende week lagere neerslagkansen, minder wind en maxima rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 25 oktober tot en met woensdag 01 november

Een vrij grote kans (50%-60%) op maxima boven normaal en vrijwel droog najaarsweer. Later iets toenemende neerslagkansen en iets dalende maxima.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn