Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

Extreem heet

25 juli 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen nevelig en plaatselijk komen ook mistbanken voor. De nevel en mist zullen spoedig verdwijnen. Verder is er vandaag veel zon, maar zijn er ook sluierwolken. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 32°C op de Waddeneilanden tot mogelijk 40°C in het zuiden en zuidoosten. Vanavond is er in het uiterste zuidwesten kans op een lokale onweersbui met daarbij mogelijk (zware) windstoten. De zwakke en variabele wind wordt geleidelijk overal oost tot zuidoost en wordt zwak tot matig.

Komende nacht komen er met name in het westen enkele wolkenvelden voor en is er in het zuidwesten nog kans op een enkele (onweers)bui, elders is er weinig bewolking. Het wordt een bijzonder warme nacht met minima tussen 22 en 25°C, in stedelijke gebieden komt de temperatuur waarschijnlijk niet beneden de 25°C. De oostenwind is zwak tot matig.

Morgen is het zonnig, al komen er in het zuidwesten ook enkele wolkenvelden voor. In het zuiden kan aan het einde van de middag en in de avond een lokale onweersbui ontstaan. Het wordt opnieuw zeer warm met maxima van 32°C op de Waddeneilanden tot 39°C in het zuidoosten. De oostenwind is matig. In de tweede helft van de middag wordt de wind in het midden en zuiden zwak en veranderlijk. In Zeeland draait de wind dan naar west waardoor er daar enige verkoeling optreedt.

Vooruitzichten

In het weekeinde vooral in het midden en zuiden enkele regen- en onweersbuien. De maxima gaan omlaag naar 25-30°C. Na het weekeinde geregeld zon maar ook af en toe een bui. Met maxima van 23 tot 26°C blijft het vrij warm.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 01 augustus tot en met donderdag 08 augustus

Grote kans op een rustig weertype met geregeld zon maar ook kans op een bui. De temperatuur ligt rond of iets boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn