Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Extreem warm

24 juli 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en droog, al trekken in het westen soms wel enkele wolkenvelden over. Het wordt uitzonderlijk warm; de maximumtemperaturen lopen uiteen van 32°C op de Waddeneilanden tot 38°C in het zuiden en zuidoosten, een lokale 39°C is niet uitgesloten. De zuidoostenwind is overwegend matig. In de loop van de middag draait de wind van het westen uit naar west waardoor er enige verkoeling optreedt.

Komende nacht is er weinig bewolking. Met minima die uiteenlopen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten blijft het zeer warm. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Morgen verandert er weinig aan het weerbeeld en is er opnieuw veel zon. Op veel plaatsen wordt het nog iets warmer dan vandaag met maximumtemperaturen van 32°C op de Waddeneilanden tot 39°C in het zuiden en zuidoosten. Een lokale 40°C is niet uit te sluiten. Later in de middag en in de avond is er in het zuidwesten een kleine kans op een lokale (onweers)bui met windstoten. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen oost en zuidoost.

Vooruitzichten

Vrijdag nog zonnig en extreem warm. In het weekeinde dalende temperaturen maar nog steeds warm, daarbij is er ook kans op enkele regen- en onweersbuien. Na het weekeinde minder buien maar aanhoudend warm.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 31 juli tot en met Woensdag 07 augustus

Aanvankelijk grote kans (ca. 70%) op een vrij warm weertype met geregeld zon maar ook kans op een bui

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn