Friday 1 December
Weerman Jannes Wiersema

Geleidelijk naar het noordoosten wegtrekkende regen, later wat zon.

23 september 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend er veel bewolking en valt er in de noordoostelijke helft van het land eerst nog regen. In het uiterste noordoosten kan het tot ver in de middag blijven regenen. In de loop van de dag breekt van het zuidwesten uit de zon op steeds meer plaatsen door. Wel is er kans op een bui. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 19°C en er staat een matige zuid- tot zuidwestenwind.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en is er in het uiterste oosten en noordoosten kans op een mistbank. Later in de nacht neemt de kans op mist weer af en komen er van het westen uit wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Er staat een zwakke, langs de kust matige zuidelijke wind. De wind neemt in de loop van de nacht in kracht toe en wordt zuid tot zuidoost.

Morgenochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en gaat het in het zuidwesten al af en toe regenen. In de middag raakt het overal bewolkt en breidt de regen zich over de rest van het land uit. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het zuidwesten tot 21°C in het uiterste noordoosten. De zuid- tot zuidoostenwind neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de avond begint de wind van het zuidwesten uit te draaien naar zuidwest.

Vooruitzichten

Een wisselvallig weertype met geregeld regen of enkele buien. Middagtemperaturen tussen 16 en 20°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 30 september tot en met Maandag 07 oktober

De dagelijkse neerslagkans neemt af naar ca. 40%. Verder is de onzekerheid in de verwachting groot.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn