Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Geregeld regen of enkele buien, later vandaag veel wind aan zee.

21 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend trekt er een gebied met regen en motregen van zuidwest naar noordoost over het land. In het oosten is het aanvankelijk nog droog en kan de zon nog even te zien zijn. In de middag wordt het wisselend bewolkt met kans op een enkele bui. In de avond is het aanvankelijk grotendeels droog, maar in de kustgebieden neemt de kans op buien later toe. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De matige tot vrij krachtige zuidoostelijke wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en neemt langs de kust en op het IJsselmeer toe naar krachtig tot hard. In de loop van de avond wordt de wind aan de westkust mogelijk even stormachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is er veel bewolking. Er valt van tijd tot tijd buiige regen, het meest aan de kust en daar is ook kans op onweer. De minima liggen rond 10°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, aan de (noord)westkust eerst mogelijk stormachtig.

Zondag overdag blijft het op de meeste plaatsen bewolkt met geregeld buien of buiige regen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust krachtige tot harde zuidwest- tot westenwind. In de avond neemt de wind boven land iets af.

Vooruitzichten

De eerste dagen onbestendig herfstweer met veel wolken en perioden met regen. In de loop van de week oplopende maxima en afnemende neerslagkansen. De nachten zijn en blijven zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 28 oktober tot en met zaterdag 04 november

Kans van 60% op overgang naar een onstandvastig weertype en een toenemende kans (van 20 naar 60%) op maxima beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn