Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Geregeld zon en overwegend droog

02 juli 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag ie er een afwisseling van  zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar met name in het noorden en oosten kan een enkele lichte bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C langs de noordkust tot 23°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is overwegend noordwestelijk en is zwak tot matig, aan de noord(west)kust af en toe vrij krachtig.

Komende nacht zijn er in de zuidelijke helft brede opklaringen. Lokaal kan daar een mistbank ontstaan. In het noorden drijven enkele wolkenvelden vanaf zee binnen, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C plaatselijk in het oosten tot een graad of 11 aan zee. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig.

Morgen zijn er perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog, alleen in het noordoosten is er kans op een lichte bui. De middagtemperatuur ligt opnieuw tussen 18°C in het noordelijk kustgebied en lokaal 23°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Perioden met zon bij temperaturen rond of iets beneden normaal. Eerst overwegend droog, daarna een langzaam toenemende kans op wat regen of een bui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 09 juli tot en met Dinsdag 16 juli

De dagelijkse neerslagkans is eerst vrij groot met 60%, daarna neemt deze af naar ca. 40%. De kans op middagtemperaturen rond de langjaargemiddelde waarden is aanvankelijk groot (80%), aan het einde van de periode neemt de kans op middagtemperaturen boven normaal toe naar 70%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn