Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Geregeld zon, ook enkele buien. Zondag wisselend bewolkt en droog.

20 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon geregeld. In de vroege ochtend is een zeer lokale bui in het zuiden mogelijk. Vanaf het einde van de ochtend ontstaan er meer buien, waarbij landinwaarts plaatselijk onweer mogelijk is. In de loop van de middag neemt de buienactiviteit in de westelijke helft sterk af en wordt het daar tamelijk zonnig. De middagtemperatuur ligt rond 18°C en de zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, aan de noordwestkust matig tot vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de avond sterven ook elders de buien uit en klaart het op. Komende nacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C en de wind wordt zuidelijk, zwak tot matig.

Zondag overdag ontstaan er stapelwolken, die landinwaarts mogelijk gaan uitspreiden. Het blijft droog en in de avond lost de meeste bewolking op. De temperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordwesten tot rond 20°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk en zwak tot matig. In de middag steekt in de kustgebieden een zwakke tot matige wind op uit richtingen tussen noordwest en noord.

Vooruitzichten

Maandag vrij warm en droog met veel zon. Ook daarna geregeld zon, maar wel tijdelijk koeler en een wat grotere buienkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 27 mei tot en met zaterdag 03 juni

Aanvankelijk een grote kans (80%) op een overwegend droog weertype. In de loop van de periode neemt de kans op een wisselvalliger weertype toe naar ongeveer 40%. De kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde is 60-70%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn