Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Grote temperatuurverschillen. Toenemende kans op neerslag.

09 april 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint in het noordwesten met mist en lage bewolking. Deze lost in de loop van de ochtend geleidelijk op, maar kan in het Waddengebied en aan zee hardnekkig blijven. In het westen valt eerst ook plaatselijk wat regen. Verder is het wisselend bewolkt. In de loop van de avond krijgen het (uiterste) zuiden en westen met enkele buien te maken. Dit kunnen lokaal stevige buien zijn met een kleine kans op onweer. De middagtemperatuur loopt sterk uiteen: van 10°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig. In de avond kan de noordoostenwind in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer krachtig worden, 6 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar dinsdag is het droog en klaart het op steeds meer plaatsen op. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt zuidoostelijk en neemt in de loop van de nacht af naar zwak tot matig.

Dinsdag overdag raakt het van het zuidoosten uit bewolkt en gaat het plaatselijk regenen, maar het is nog niet duidelijk waar de meeste regen valt. In het noorden kunnen later in de middag enkele buien, mogelijk met onweer, ontstaan. De maximumtemperatuur varieert van 15°C aan zee tot 21°C plaatselijk in het noordoosten. De wind is zwak tot matig en komt aanvankelijk uit zuidoostelijke richtingen. In de loop van de dag wordt de wind in het midden en noorden veranderlijk.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij zacht. In het weekeinde afnemende kans op neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 16 april tot en met maandag 23 april

Overgang naar droog en zonnig weer. Zacht tot zeer zacht. In de tweede helft van de periode neemt de kans op neerslag en temperaturen rond of beneden normaal toe naar 20-30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn