Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt en een lichte bui.

25 november 2013 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een hoog boven Ierland verandert maar weinig van plaats. Een bijbehorende rug strekt zich vanmiddag uit tot over de noordelijke Noordzee en het zuiden van Noorwegen. Deze rugas beweegt langzaam zuidwaarts en wordt dinsdag in de loopvan de middag west-oost georiënteerd boven ons land verwacht

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt met af en toe een lichte bui. De middagtemperatuur ligt tussen 6 graden in het oosten en 9 graden vlak aan zee. De wind is noord tot noordwest, boven land matig en langs de kust (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en vooral langs de westkust valt nog een lichte bui. Elders is het droog en met name in het oosten en zuidoosten zijn er opklaringen met kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 5 graden aan de kust en enkele graden onder het vriespunt in het oosten van het land. De wind is in het binnenland zwak en variabel, aan de kust staat een matige noordelijke wind.

Dinsdag overdag kan er met name in het westen nog een kleine bui voorkomen. Elders blijft het droog en vooral in het oosten zijn er zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8 graden vlak aan zee tot 4 graden in het oosten van het land. In het binnenland staat er weinig wind, aan de westkust is de wind matig uit een noordelijke richting. (Bron: KNMI)

Een hogedrukgebied nabij Ierland ligt de komende dagen vrijwel stil. Dinsdag heeft het een west-oost georiënteerde rug met de as over ons land, woensdag ligt de rugas boven België en het noorden van Frankrijk. Donderdag trekt het eerder genoemde hogedrukgebied zich terug naar de Atlantische Oceaan en maakt zo de weg vrij voor een depressie die vrijdag dan van IJsland richting het zuiden van Scandinavië trekt, waar het zaterdagnacht arriveert. Daarvandaan trekt het laag dan naar Polen. Een volgend lagedrukgebied trekt op zondag over Scandinavië naar het zuidoosten en tegelijkertijd komt het Atlantische hoog dan weer in beweging. In de loop van zondag bereikt het hogedrukgebied de Britse Eilanden en trekt maandag over ons aandachtsgebied langzaam verder oostwaarts.

Vooruitzichten

Over het algemeen tamelijk bewolkt najaarsweer met temperaturen tussen 7 en 10 graden. De eerste dagen droog, tegen het weekeinde toenemende neerslagkans.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 02 December tot en met maandag 09 december

Grote kans op een licht wisselvallig weertype met temperaturen veelal rond de normale waarden.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1385357443804

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn