Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt en nu en dan regen of een bui

28 april 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt met in de westelijke helft van het land  regen en of een enkele bui. Later is ook elders een bui mogelijk. De middagtemperatuur wordt niet hoger dan een graad of 13. De wind is overwegend Zuid tot zuidwestelijk en matig, In de loop van de dag wordt de wind overwegend zwak en komt dan uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en ontstaan er enkele mistbanken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt plaatselijk landinwaarts tot een graad of 5 aan zee. De wind is landinwaarts zwak en veranderlijk, in de kustgebieden matig en noord- tot noordoostelijk.

Morgen lossen de eventuele mistbanken snel op en zijn er in een groot deel van het land zonnige perioden. In de loop van de dag neemt de bewolking van het noordoosten uit toe en in de middag en avond kan er vooral in de oostelijke helft van het land lokaal lichte regen vallen. De middagtemperatuur varieert van 13°C in het noorden tot 16°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Dinsdag en woensdag af en toe zon en overwegend droog met temperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde. In de tweede helft van de week koeler met op donderdag en vrijdag enkele buien.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 05 mei tot en met zondag 12 mei

De eerste dagen waarschijnlijk (80%) een overgang naar vrij zonnig weer met middagtemperaturen die oplopen naar bovennormale waarden voor begin mei. Vanaf 8 mei neemt de dagelijkse buienkans toe naar 40% en is de temperatuurverwachting erg onzeker.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn