Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt en plaatselijk (mot)regen, eerst lokaal mist

05 november 2019 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en er valt verspreid over het land af en toe regen of motregen. Lokaal is het nevelig en vooral in het noorden kan eerst ook nog mist voorkomen. Aan het einde van de middag gaat het in het uiterste noorden van het land wat harder regenen en deze regen breidt zich in de loop van de avond uit naar het midden. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west en is zwak tot matig. Later in de middag en avond wordt de wind in het noorden van het land noordelijk en neemt toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig.

Komende nacht zijn er perioden met regen. In de loop van de nacht wordt het van het noordwesten uit droog, maar komen er ook enkele buien voor. De minimumtemperatuur varieert tussen 5°C in het noordwesten tot ca. 7°C in het zuidoosten. De wind is boven land zwak tot matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer matig. Van het noorden uit draait de wind naar noord tot noordwest.

Morgen overdag is er af en toe zon en komen er enkele lichte buien voor. De middagtemperatuur ligt rond 10°C en er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind. In de ochtend is de wind aan zee en op het IJsselmeer mogelijk nog vrij krachtig. In de loop van de middag wordt de wind veranderlijk, in de avond zuidoostelijk.

Vooruitzichten

Overwegend bewolkt en wisselvallig. Vanaf vrijdag tijdelijk wat minder wisselvallig en meer kans op zon. Geleidelijk dalende temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 12 november tot en met Dinsdag 19 november

50-60% kans op een droger weertype met middagtemperaturen onder normaal en kans op nachtvorst. 30-40% kans op aanhoudend wisselvallig weer met temperaturen rond de langjariggemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn