Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt, enkele buien en vrij koud.

16 april 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt en er komen enkele buien tot ontwikkeling, de meeste landinwaarts. Een enkele onweersklap of korrelhagel is zeer lokaal mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt noordwestelijk, meest matig boven land en in het Waddengebied vrij krachtig. In de avond nemen wind en buiigheid sterk af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het zuiden is er meer bewolking en kan het af en toe regenen De minimumtemperatuur wordt omstreeks 3 graden, daar waar het langer opklaart kan de temperatuur dichtbij het vriespunt komen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

Maandag overdag komt er weinig verandering in het weerbeeld. Wolkenvelden domineren, de zon laat zich maar af en toe zien en lokaal kan een bui tot ontwikkeling komen. Met maxima van een graad of 10 blijft het aan de frisse kant. De noordelijke wind is meest matig.

Vooruitzichten

Wolkenvelden en vrij koud met maxima rond 10 graden en woensdag- en donderdagnacht kans op lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 23 april tot en met zondag 30 april

Grote kans (80%) op de overgang naar een licht wisselvallig weertype en het aanhouden van te koud voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn