Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt. Vanavond van het noordwesten uit regen.

26 mei 2019 door Jannes Wiersema

Er is vrij veel bewolking met vanochtend vooral in het noorden wat lichte (mot)regen. In de middag zijn er in het midden en zuiden ook opklaringen en het blijft dan droog. Aan het einde van de middag trekt van het noordwesten uit een regenzone het land binnen. De regen breidt zich in de avond over het land uit. In het zuidoosten blijft het nog lang droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht trekt de regenzone verder zuidoostwaarts. Van het westen uit wordt het daarna droog en klaart het op. De minima liggen rond 12 °C. De wind draait naar west en neemt af naar zwak tot matig. Aan de noordkust is de wind af en toe vrij krachtig.

Morgen  zijn er flinke zonnige perioden. In het zuidoosten is het eerst nog bewolkt en in het zuiden van Limburg kan in de ochtend nog wat regen vallen. Het blijft verder op veel plaatsen droog, maar in de avond kan in het noordwesten een enkele bui van zee binnendrijven. De middagtemperatuur ligt tussen 15°C aan de noordwestkust en lokaal 20°C in het zuidoosten. De wind komt uit west tot noordwest en is meest matig.

Vooruitzichten

Dinsdag buien, daarna van tijd tot tijd regen of buien, maar ook af en toe zon. Temperaturen rond 15 graden. Vanaf vrijdag warmer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 02 juni tot en met zondag 09 juni

Grote kans (70%) temperaturen rond of boven normaal, waarbij de kans op droog en standvastig weer iets groter is dan de kans op onstandvastig weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn