Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Het weer voor Groningen van Donderdag 28 Juli 2016

28 juli 2016 door Jannes Wiersema
37Een laag ten noorden van Schotland verandert weinig van plaats. Een golf in bijbehorend koufront ligt nu nabij het zuidwesten en trekt noordoostwaarts, waar het vanavond aankomt.Vanavond nadert van het westen uit een volgend occluderend front dat in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend passeert.
Een hoogtelaag tussen IJsland en Noorwegen trekt oostwaarts. Aan de zuidflank trekken gedurende het weekeinde en maandag enkele storingen over het aandachtsgebied. Een volgend hoogtelaag koerst intussen vanaf de Labradorzee via Schotland naar de Faeröereilanden. Vanaf woensdag wordt dan min of meer de uitgangssituatie in ere hersteld. Wel komen de storingen in verzwakte vorm door, omdat een Mediterrane hoogterug zich iets noordelijker weet uit te strekken dan nu.
 
In de ochtend eerst flinke opklaringen en vrij zonnig na eerst nevel en mistbanken en droog,later meer bewolking. In de middag af en toe zon later toenemende kans op enkele buien.Het wordt  ca 23 graden De wind is zwak tot matig en is verandelijk.
In de avond veel bewolking en buien,met kans op een klap onweer. Ook dan een zwakke .In de nacht veel bewolking later ook wat opklaringen en tijdelijk wat droger eind van de nacht opnieuw buien bui,minimum temperatuur 16 graden.
Vrijdag is er eerst veel bewolking met slechts mondjesmaat wat zon en enkele buien,later op de dag ook af en toe wat zon en drogere perioden. Er staat een matige tot vrij krachtige mogelijk langs de lust bij vlagen een krachtige wind uit Zuidwest tot zuid,eind van de dag afnemende wind.
In de avond en nacht hoofdzakelijk in het kustgebied nog enkele buien verder meest droog.Er staat dan een zwakke tot matige verandelijke wind. Minimum temperatuur van 15 graden.
Tot en met de aankomst van het hoogtelaag vanuit de Labradorzee zijn onzekerheden klein.Vanaf dat moment neemt de onzekerheid iets toe. Het lijkt er wel op dat de straalstroom blijft meanderen en dat de positionering van troggen en ruggen bepaalt of er warmere dan wel koelere lucht wordt aangevoerd. Diep in de EPS-periode neemt het aantal warmere oplossingen iets toe, maar het aantal clusters in de EC-clusterscenario’s is groot met 6 stuks.

Vooruitzichten

Weekend af en toe zon,maar ook geregeld buien .
untitled vooruitzichten   Unwetter_Europa_Gewitter

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn