Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Het weer voor Groningen voor Dinsdag26 Juli 2016

25 juli 2016 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Tussen het Azorenhoog en een laag nabij Schotland is er sprake van een zwakke westelijke stroming. Een koufront boven het oosten van ons land trekt naar Duitsland. Achter dit front wordt drogere en iets minder warme lucht aangevoerd. Ten westen van ons land ligt boven zee een zwakke vore die morgenochtend opvullend langzaam oostwaarts trekt. Daarna breidt een zwakke rug van het Azorenhoog zich vanuit het zuidwesten over ons land uit. Deze rug trekt in de nacht naar woensdag naar het oosten weg, woensdagochtend nadert vanuit het westen een frontaal systeem.
Vanmiddag is het wisselend bewolkt maar er is ook ook geregeld zonneschijn lokaal kan een enkele bui onstaan en de maxima temperatuurkomen uit op 20 graden langs de kust tot 22 graden in het Zuidoosten. De wind  nu nog zuid tot zuidwest  ruimt naar het noordwesten en is zwak tot matig, later  bij vlagen langs de kust vrij krachtig. 
 
 Vannavond  opklaringen later een toenemende bewolking maar het blijft droog In de nacht zijn er opklaringen maar ook wolkenvelden en kans op een bui,met een minimum temperatuur van 14 graden. De wind  ruimd  naar Noordoost tot Oost  later Zuidoost  en is  meest  zwak. 
 
Woensdag is  er veel  bewolking   maar in de ochtend ook soms wat zon edroog , in de middag  vanuit het westen buien . Middag temperatuur ca 22 graden verder staat er een matige,in de avond langs de kust mogelijk een vrij krachtige  Zuidwestenwind. 
In de avond buien en nacht opklaringen en bewolking minimun temperatuur van 15 graden.
Donderdag  wisselend bewolkt en buien ook af en toe wat zon,in de avond periode met regen maximum temperatuur van 22 graden
 Er is de komende dagen sprake van een meer westelijke stroming, waarbij af en toe een storing overtrekken met verhoogde buienkansen. In het weekeinde lijkt aan de grond het Azorenhoog zich iets meer uit te breiden naar ons land met weer wat herstel van het zomerweer.
untitled vooruitzichtend wo           pslv_16072612_16072500    pslv_16072718_16072500

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn