Wednesday 30 November
Weerman Jannes Wiersema

Het weer voor Groningen voor Woensdag 27 Juli 2016

27 juli 2016 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Vandaag  passeert warmtefront van west naar oost. Het golvende koufront (windsprong zichtbaar) bereikt vannacht het noorden en noordwesten van het land en trekt in de nacht naar donderdag nog wat verder zuidwaarts. Donderdagmiddag en -avond verplaatst de golf oostwaarts. Een volgend warmtefront loopt hier vervolgens kort achteraan, waardoor de aanwezigheid van polaire lucht kortdurend is.

Vandaag is er veel bewolking mogelijk dat  hier en daar de zon nog even tevoorschijn komt,vanmiddag vanuit het westen regen. De wind stelt eerst nog weinig voor windstil tot zwak uit verschillende richtingen,maar gaat  naar het Zuidwesten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Middag temperatuur ca 21 graden.

Vanavond en komende nacht is het bewolkt en valt er  regen en het wordt 16 graden. De wind is zwak tot matig uit West tot Zuidwest

Donderdag is er veel bewolking maar de zon kan ook soms en dan even tevoorschijn komen verder soms en dan regen die later op de dag een buiig karakter zal hebben onweer is niet geheel uitgesloten met name in het Oosten en Zuidoosten van de Provincie. Middag temperatuur ca 21 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit verschillende richtingen.

WetterRadar_2016-07-27_13-10

Vooruitzichten

Wisselvallig, maar geleidelijk wel meer droge momenten en zon. De maxima liggen gemiddeld tussen 20 en 23 graden

untitled vooruitzichten Do 28 juli           Unwetter_Europa_Gewitter

Aan de zuidflank van een hoogtelaag tussen IJsland en Noorwegen trekken van tijd tot tijd frontale storingen richting West-Europa. Gedurende komend weekeinde beweegt het hoogtelaag opvullend oostwaarts en ontstaat er een tweede kern boven IJsland. Deze kern koerst geleidelijk oostwaarts, waardoor de uitgangssituatie min of meer hersteld is. Tijdens en na het weekeinde zorgt dat aan de grond voor een uitbreiding van het Azorenhoog tot boven onze omgeving, halverwege volgende week gevolgd door een actiever frontaal systeem.

pslv_16080212_16072612 di 12 uur     pslv_16080306_16072612 wo 3 aug 2016

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn