Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Hogedruk de komende week geeft aardig voorjaarsweer

06 maart 2015 door Jannes Wiersema
bewolktDe komende week zitten we onder een sterk Hogedrukgebied waardoor het na vandaag toch wel voorjaarsachtig gaat worden met redelijk veel zon en overwegend droog weer. Vandaag kan er uit de bewolking nog wel een spatje motregen vallen omdat zich een kleine storing zich ingewurmt heeft in het Hogedrukgebied.Later vanmiddag gaat het flink opklaren. Vandaag wordt het met 9 graden alweer wat zachter dan gisteren. En de wind is matig 3-4 Bft,mogelijk vanmiddag langs de Noord kust even vrij krachtig uit het Zuidwesten 5 Bft.Vanavond en komende nacht gaat het flinke opklaren waarbij de minimumtemperatuur daalt naar ca 3 graden met mogelijk vorst aan de grond met name op beschutte plaatsen.
 
Zaterdag beginnen we fris met mogelijk wat rijp in de vroege ochtend,maar dat zal spoedig verdwijnen waarna er een mooie dag volgt met flinke zonnige perioden maar ook wat stapelwolken maar het blijft droog. De Zuidwesten tot Zuidenwind is matig,mogelijk even vrij krachtig langs de kust 3-5 Bft,mogelijk even krachtig in het Oostelijk Waddengebied.De middagtemperatuur is met 12 graden best aangenaam uit de wind in de zon. In de avond en nacht is het vrij helder met een minimum temperatuur van ca 5 graden. Daarbij is de Zuidwesten tot Zuidenwind meest zwak tot matig 2-4 Bft.
 
Zondag wordt de beste dag van het weekend met vrij zonnig weer en een paar onschuldige stapelwolkjes of sluierbewolking. Met de vele zonneschijn en aanvoer van zachte lucht kan het 13 graden worden pal langs de kust tot 14 tot misschien 15 graden in het Zuidoosten. Daarbij staat en meest een matige wind 3-4 Bft uit het Zuidwesten.In de avond nog flinke opklaringen maar in de nacht kans op mist doordat er weinig wind staat.
 
Maandag beginnen we mogelijk met mist en laaghangende bewolking,maar later in de ochtend een doorbrekend zonnetje en wordt het weer een aardige mooie droge dag,maar in de middag wel een toenemende bewolking met temperatuur die wel weer een stapje terug gaat doen en blijft steken bij ca 12 graden. De wind krimpt iets naar het Zuidoost tot Zuid en is zwak tot matig 2-3 Bft.
 
De rest van de nieuwe week lijkt het overwegend droog te kunnen blijven maar soms wat lichte motregen is niet uitgesloten omdat ondanks Hogedruk toch soms zwakke storingen langs de rand van het Hogedrukgebied de Noordzee opkomen,de nachten zijn met ongeveer 5 graden vrij normaal voor deze tijd. De middagtemperatuur is met ca 12 graden ook niet verkeerd.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn