Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

IJzel in noord(oost)en en oosten, in loop van donderdag verdwijnt gladheid.

06 januari 2016 door Jannes Wiersema

18Verspreid over het land valt (mot)regen. Ten noorden van de lijn Bergen – Winterswijk is er sprake van grootschalige gladheid a.g.v. ijzel. De ijzel breidt zich komende uren nog iets verder zuidwaarts uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van -5 graden in het noordoosten tot +7 graden in het zuidwesten van het land. De wind is oostelijk, matig boven land, vrij krachtig in het noordelijk kustgebied.

In de nacht naar donderdag is het bewolkt en lokaal valt (mot)regen, die in het noorden en noordoosten nog ijzel kan opleveren. Elders verdwijnt de gladheid. De minimumtemperaturen worden aan het begin van de nacht bereikt en lopen uiteen van -3 in het noordoosten tot 6 graden in het zuidwesten. De zuidoosten wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Donderdagochtend bereikt matige regen het zuidwesten en deze trekt noordoostwaarts over het land. In het uiterste noordoosten kan de regen voorafgegaan worden door ijsregen, ijzel of sneeuw. Later in de middag wordt het van het westen uit droog en komen er enkele opklaringen. De temperaturen lopen in de avond op naar 3 graden in het noordoosten en 8 graden in het zuidwesten. De wind draait gedurende de dag naar het zuidwesten en neemt toe naar matig tot (vrij) krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig. Aan de kust kunnen daarbij zware windstoten voorkomen.

Vooruitzichten
Vrij zacht met van tijd tot tijd regen en soms veel wind.

mosimage  wo 06 jan 2016

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 13 januari tot en met woensdag 20 januari
In loop van volgende week 60-70% kans op overgang naar wat wisselvallig winterweer met soms (natte) sneeuw. 30-40% kans op aanhouden van het zachte en tevens wisselvallige weertype.

pluim wo 06 jan 2016

Neerslag pluim wo 06 jan 2016

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn