Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

In de loop van de ochtend regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien.

31 januari 2013 door Jannes Wiersema

Het is vanochtend zwaar bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het van het westen uit regenen. Vanmiddag komen er opklaringen, maar kunnen er ook enkele buien vallen waarbij onweer niet is uitgesloten. De buien concentreren zich in de loop van de middag vooral in het noorden en oosten van het land. De middagtemperatuur komt uit rond 8 graden. De wind is zuidwestelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. De wind neemt in de loop van de ochtend toe naar krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust en op het IJsselmeer. Vanmiddag draait de wind naar een meer westelijke richting. Daarbij zijn er vanaf de tweede helft van de ochtend en gedurende de middag bij buien in het hele land zware windstoten van 80-90 km/uur mogelijk.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Het blijft op een enkele losse bui na op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 6 graden. De wind is zuidwest en matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vrijdagochtend gaat het vooral in het zuiden en midden van het land enige tijd regenen. Het noorden houdt het op een enkele losse bui na meest droog met mogelijk ook wat zon. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droog, maar in de avond krijgt met name het westen en noorden van het land te maken met buien vanaf zee. De middagtemperatuur ligt rond de 7 graden. De wind is zuidwest en zwak tot matig, aan zee vrij krachtig.

Zaterdag is er geregeld zon en valt er een enkele bui, misschien wel met hagel of natte sneeuw. De meeste buien vallen in het kustgebied. Het wordt een graad of 4 bij een stevige en koude wind uit het noorden tot noordwesten. In de nacht minima rond of iets onder nul.

Zondag neemt de bewolking vanuit het westen toe en vooral in de middag volgt regen, het eerst in het westen. Het wordt 6/7 graden bij een stevige wind uit het westen tot zuidwesten.
En de nieuwe week? Deze lijkt wisselvallig uit de startblokken te gaan met depressies boven IJsland en Scandinaviƫ en een hogedrukgebied op de centrale oceaan. Ons land fungeert als een glijbaan voor storingen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn