Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

In de noordwestelijke helft (mot)regen, elders overwegend droog

12 oktober 2019 door Jannes Wiersema

In de noordwestelijke helft valt vandaag van tijd tot tijd regen of motregen. Elders is het overwegend droog en mogelijk komt in het zuidoosten de zon af en toe tevoorschijn. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C in het noorden tot 19°C in Zuid-Limburg. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig. In de avond draait de wind naar een richting tussen zuid en oost.

Komende nacht trekt de regen noordwaarts. Met uitzondering van het noorden klaart het op veel plaatsen op. De minimumtemperaturen variëren van 10°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind wordt oostelijk en zwak, aan zee matig. tegen het einde van de nacht draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt boven land toe naar matig, aan zee naar vrij krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt en in de ochtend trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. Lokaal is daarbij onweer mogelijk. In de middag is er eveneens een kleine kans op onweersbuien met windstoten. Later in de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en tegen de avond gaat het in het westen regenen. In de loop van de avond trekt de regenzone van west naar oost over het land. De middagtemperatuur blijft in het noorden op 18°C steken, terwijl het in het midden en zuiden 21 tot 23°C wordt. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Overdag temperaturen rond of iets boven normaal, ’s nachts temperaturen ruim boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 19 oktober tot en met Zaterdag 26 oktober

Wisselvallig en maxima die dalen naar waardes iets onder normaal. Ook de nachten worden kouder.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn