Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

In de ochtend wat zon, vanmiddag regen,

05 maart 2017 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt met zeer lokaal een lichte bui. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking in de loop van de ochtend toe en vanmiddag trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. Eind van de middag en vanavond klaart het van het zuidwesten uit wat op, maar de kans op een bui blijft aanwezig. De maximumtemperatuur komt voor de regen uit op een graad of 9. De zuid- tot zuidwestenwind trekt aan de kust en boven het IJsselmeer aan naar krachtig en mogelijk hard en naar matig tot vrij krachtig boven land.

 Waarschuwing land 0 new

Later vanavond en vannacht neemt de kans regen weer toe, waarschijnlijk vooral in de zuidelijke helft. De minimumtemperatuur komt uit rond 5°C, maar in een opklaring kan het lokaal enkele graden kouder worden. De zwakke tot matige wind komt uit zuid tot zuidwest, in het noorden wordt de wind oost tot zuidoost.

Maandag overdag blijft de bewolking overheersen. In de ochtend valt er hier en daar regen. Met het oplopen van de temperatuur ontwikkelen zich ook enkele buien, waarbij ook korrelhagel mogelijk is. In de loop van de avond wordt het meest droog en komen er enkele opklaringen voor. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De zwakke tot matige wind wordt eerst veranderlijk, in de middag wordt de wind geleidelijk overwegend noordelijk.

Vooruitzichten

Tamelijk wisselvallig met soms buien of regen, maar dinsdag overwegend droog. De temperaturen lopen later in de week op naar enkele graden boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 12 maart tot en met zondag 19 maartVrij grote kans (rond 60%) op een wisselvallig weertype en temperaturen rond of beneden het langjarig gemiddelde met kans op lichte vorst in de nacht. Ongeveer 40% kans op een overwegend droog weertype met temperaturen boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn