Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

In het midden en oosten eerst mistbanken, in het noorden buien.

13 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en in het noorden zijn er buien, die zuidoostwaarts trekken. In het midden en zuidoosten komen dichte mistbanken voor, die spoedig oplossen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C op de Wadden tot 22°C in het zuiden. De wind is zwak en variabel, aan zee is de wind noordwestelijk.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar maandag zijn er enkele wolkenvelden aanwezig en blijft het op de meeste plaatsen droog. Lokaal kan er (grond)mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het noordoosten tot 12°C aan zee. De wind is zwak en veranderlijk, in het noorden is de wind zwak tot matig uit een zuidoostelijke richting.

Maandag overdag zijn er perioden met zon. De temperatuur loopt op naar 21°C op de Wadden tot 24°C in het zuidoosten. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de middag kan er in de kustprovincies een wind vanaf zee gaan waaien.

Vooruitzichten

Dinsdag landinwaarts op veel plaatsen zomers warm maar ook toenemende kans op buien, mogelijk met onweer. Na dinsdag wisselvallig en wat lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 20 augustus tot en met zondag 27 augustus

De eerste dagen grote kans (70-80%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode mogelijk iets droger.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn