Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

In het noorden bewolking maar ook opklaringen, elders vrijwel onbewolkt.

09 april 2015 door Jannes Wiersema

28Een hoog ten oosten van ons land beweegt zuidoostwaarts en houdt tot vrijdag een uitloper tot boven de Noordzee. In deze uitloper worden van tijd tot tijd kleine centra van hogedruk berekend. Vrijdag is de stroming zuidelijk.

Een hoogtetrog ten oosten van ons land verliest geleidelijk de invloed het weerbeeld. Een Atlantische hoogtetrog komt naderbij, maar snoert daarbij af aan de zuidflank, waardoor de amplitude van de trog een stuk kleiner wordt. Hierdoor ontstaat er een nieuw stromingspatroon waarbij een zwak meanderende bovenstroming ons weerbeeld bepaalt. In deze stroming weet zondag een koufront te passeren. Na het weekend bouwt boven onze omgeving een hoogterug op, maar aan het eind van volgende week wordt dit hoog boven onze omgeving aangetast doordat een laag dichterbij weet te komen.

Er is weinig bewolking. Alleen in het noorden en noordwesten is bewolking aanwezig, die pas in de middag verdwijnt. Vooral rondom het IJsselmeer komt mist voor, maar ook elders kan nog een mistbank ontstaan. Vanochtend lost de mist op. Vanmiddag is er aan de westkust kans op lage bewolking. De maximumtemperatuur ligt tussen 12 graden op de Wadden en lokaal 19 graden in het zuidoosten van het land. De zwakke tot matige oostenwind draait in de loop van de dag via zuid naar zuidwest. In de kustgebieden gaat de wind van zee waaien, waardoor het daar enkele graden afkoelt.

In de nacht naar vrijdag is het droog en is er weinig bewolking. De minimumtemperatuur ligt rond 3 graden en het is nagenoeg windstil. Vrijdag overdag is er veel ruimte voor de zon en de temperatuur loopt in de middag op naar 16 graden op de Wadden tot plaatselijk 22 graden in het zuidoosten van het land. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en zuidoost. 

Vooruitzichten

Tot en met dinsdag temperaturen rond en vooral maandag onder normaal, daarna boven normaal. Zaterdag regen, daarna kleine neerslagkansen.

Vr Za Zo Ma Di Wo
Zonneschijn (%) 80 20 20 40 50 60
Neerslagkans (%) 10 50 40 30 20 10
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 1/3 0/1 0/1 0 0
Minimumtemperatuur (°C) 4 9/10 3/6 3/6 0/3 3/6
Middagtemperatuur (°C) 19 13/14 12/15 10/12 12/15 14/18
Windrichting ZO W ZW NW ZW Z
Windkracht (bft) 2 4 3 3 3 3

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn