Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

In het noorden een enkele bui, vanochtend eerst lokaal ook mistbanken

10 september 2019 door Jannes Wiersema

Langs de westkust is het bewolkt en in het noordwesten komen enkele buien voor. Elders is er weinig bewolking en komen plaatselijk mistbanken voor. De mistbanken zullen halverwege de ochtend verdwijnen. De noordelijke helft van het land houdt vandaag een kans op een enkele bui. Verder is er vandaag ook ruimte voor de zon. De maxima lopen uiteen van 17°C langs de noordwestkust tot 20°C in het zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk maar wordt in de loop van de dag zwak tot matig uit west tot zuidwest.

In de nacht naar woensdag komen er in het noordwesten wolkenvelden voor en is een lichte bui niet uit te sluiten. Elders is er weinig bewolking. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C in het oosten en zuidoosten tot 12°C vlak aan zee. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak, langs de kust matig.

Morgenochtend schijnt in het oosten eerst nog even de zon, maar van het westen uit neemt de bewolking snel toe. Aan het einde van de ochtend valt in het westen de eerste regen. De (mot)regen breidt zich in de middag uit over de rest van het land. In het zuidoosten kan het eerst nog 20°C worden, elders wordt het niet warmer dan 16 a 17°C. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 7 Bft.

Vooruitzichten

Rustig en veelal droog najaarsweer met vooral in het weekeind flinke perioden met zon. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 17 september tot en met dinsdag 24 september

Grote kans (ca. 80%) op een rustig en droog weertype. De temperatuur ligt meestal rond of iets boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn