Sunday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

In het noorden eerst nog regen, zondag een enkele bui.

10 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend regent het in het noorden eerst nog. Het wordt ook daar van het zuiden uit droog en plaatselijk breekt de zon door. Aan het eind van de middag en in de avond kan er lokaal lichte regen vallen. De temperatuur loopt flink op. In de middag wordt het 17°C in het zuidoosten en 14°C in het noorden van het land. Op de Waddeneilanden wordt het ongeveer 9°C. De zuidelijke wind is overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht zijn er enkele opklaringen. Aan het einde van de nacht neemt in het zuidwesten de kans op (buiige) regen toe, de regen trekt in de (vroege) ochtend over het westen noordwaarts. Nabij de kust en rond het IJsselmeer kan mist voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is overwegend zuidelijk, zwak tot matig. Later in de nacht draait de wind in het zuiden naar een oostelijke richting.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt. Er trekken enkele buien over het land, in de avond in het zuidwesten mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C vlak aan zee tot lokaal 16°C in het oosten van het land. De wind draait van oost tot zuidoost naar zuid tot zuidwest en is meest matig.

Vooruitzichten

Afnemende kans op regen, temperaturen rond of boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 17 maart tot en met zaterdag 24 maart

60% kans op overgang naar (vrij) koud en meest droog weer. 40% kans op aanhoudend vrij zacht en wisselvallig weer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 2 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn