Saturday 25 March
Weerman Jannes Wiersema

In het noorden eerst plaatselijk mist, overdag perioden met zon.

17 februari 2018 door Jannes Wiersema

In het noordoosten van het land komen aanvankelijk enkele mistbanken voor en kan het plaatselijk nog glad zijn. Verder is er vanmorgen vrij veel bewolking maar is het overal droog. In de loop van de ochtend komen er van het westen uit meer opklaringen en komt de zon meer en meer tevoorschijn. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zwak tot matig en is oost tot zuidoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er brede opklaringen. Vooral in het oosten en noordoosten kunnen mistbanken ontstaan. De minima liggen rond -3°C. De wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig uit een zuidelijke richting.

Zondag lost de eventuele mist in de loop van de ochtend op en zijn er perioden met zon. In het noorden en westen komen er ook wolkenvelden voor, maar het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig. In de avond wordt de bewolking van het noordwesten uit dikker en neemt de kans op lichte regen in het noorden toe.

Vooruitzichten

Op maandag nog bewolkt en af en toe regen,in het oosten en zuidoosten mogelijk ook (natte) sneeuw. Vanaf dinsdag droog, steeds meer zon en geleidelijk kouder.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 24 februari tot en met zaterdag 03 maart

Aanvankelijk een vrij grote kans op een koud, overwegend droog en vrij zonnig weertype met overdag temperaturen rond of enkele graden boven nul en in de nachten lichte tot matige vorst. De kans op hogere temperaturen (met name overdag) neemt gedurende deze periode geleidelijk toe, het blijft grotendeels droog.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 6 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn