Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

In het noorden en oosten dichte mist, elders weinig bewolking

20 november 2019 door Jannes Wiersema

In het noorden en oosten van het land komt er dichte mist voor. Elders is er weinig bewolking, is het nevelig en komen er plaatselijk mistbanken voor. Verder kan het vanochtend vooral op lokale wegen plaatselijk glad zijn. De mist zal in de tweede helft van de ochtend geleidelijk overgaan in nevel en laaghangende bewolking. Dit gebied met mist en laaghangende bewolking breidt zich wel geleidelijk uit richting het midden en westen van het land. Het wordt een kille dag met een maximumtemperatuur tussen de +2°C in hardnekkige mist tot maximaal 6°C daar waar de zon wat langer blijft schijnen. De zuidoostenwind wordt in de loop van de dag overal oostelijk en is zwak, op het IJsselmeer en aan de kust matig.

In de nacht naar donderdag is het in de noordelijke helft bewolkt en komt nevel en of mist voor. In het zuiden is er weinig bewolking. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, in het noorden er net boven en in het zuiden er net onder. De wind blijft oostelijk en is in het binnenland zwak en op het IJsselmeer en in het westen matig.

Donderdagochtend begint in het noorden mistig. In de loop van de ochtend zal de mist optrekken maar het blijft wel grijs en nevelig. In het zuiden komt veel (hoge) bewolking voor en zal de zon ook nauwelijks te zien zijn. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Meest droog en geleidelijk oplopende temperaturen. Aanvankelijk nog kans op (grond)vorst en gladheid in de nachten. Begin volgende week overgang naar een wisselvallig en zacht weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 27 november tot en met Woensdag 04 december

Voortzetting van het zachte en wisselvallige weertype met temperaturen boven normaal en een dagelijkse neerslagkans van 70-90%. Later in de periode een toenemende kans (30%) op droger en minder zacht weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn