Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

In het (noord)oosten eerst (mot)regen, vanmiddag ook opklaringen.

22 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er veel bewolking en in de noordoostelijke helft van het land valt motregen of lichte regen. De neerslag trekt geleidelijk weg richting Duitsland. Vanmiddag komt er van het westen uit meer ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar ca. 8°C. De wind is matig en komt uit een westelijke richting, in het noordoosten en oosten is de wind aanvankelijk nog zuid tot zuidoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen maar ook enkele wolkenvelden, het blijft droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het oosten en noordoosten tot 5°C langs de kust. De zuidwestelijke wind is overwegend matig.

Dinsdagochtend schijnt eerst nog even de zon maar van het westen uit neemt de bewolking toe. In de middag gaat er op steeds meer plaatsen regen of motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen 7°C in het noordoosten en 10°C in het zuidwesten. De zuid tot zuidwestenwind neemt in de loop van de ochtend toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weertype met vooral op woensdag en donderdag perioden met regen. Woensdag zeer zacht met mogelijk maxima van 13 graden, vanaf donderdag tijdelijk minder zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 29 januari tot en met maandag 05 februari

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een (zeer) zacht weertype met af en toe regen maar ook af en toe zon. De kans op een droger en kouder weertype neemt in de loop van de verwachtingsperiode geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn