Sunday 4 December
Weerman Jannes Wiersema

In het noordoosten glad door ijzel.

07 januari 2016 door Jannes Wiersema

7Vannacht is het bewolkt en nevelig en lokaal komt mist voor. In het zuiden zijn er ook enkele opklaringen. Verder valt er verspreid over het land valt er af en toe lichte regen of motregen, die in het noorden en oosten van het land voor ijzel zorgt. Ten noorden van de lijn Vlieland-Lelystad-Enschede is er sprake van (grootschalige) gladheid als gevolg van ijzel of ijs(resten) op de weg. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -5 graden in het noordoosten tot 6 graden in het zuidwesten. De oost- tot zuidoostenwind is matig boven land, matig tot vrij krachtig aan zee en op het IJsselmeer, vannacht in het Waddengebied krachtig.

In de ochtend bereikt een gebied met regen het zuidwesten en trekt vervolgens in de middag en avond noordoostwaarts over het land. In het noordoosten wordt de regen voorafgegaan door ijzel, mogelijk ook sneeuw. Later in de middag wordt het in het westen droog en komen er enkele opklaringen. De temperaturen lopen in de avond op naar 2 graden in het noordoosten en 9 graden in het zuidwesten. De wind draait gedurende de dag van het zuidoosten naar het westen en neemt toe naar matig tot (vrij) krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig. Aan de kust kunnen daarbij zware windstoten voorkomen.

In de nacht naar vrijdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er brede opklaringen, alleen in het noorden kan nog wat regen vallen. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts iets boven het vriespunt, in het noordoosten zou het lokaal nog weer glad kunnen worden. De wind is west tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, in het Waddengebied hard.

waarschuwing_code rood  do 07 jan 2016

Vrijdag overdag is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon. In de avond kan er in het noordwesten weer wat regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden. De west- tot zuidwestenwind draait in de ochtend naar zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, later langs de noordwestkust mogelijk krachtig.

Vooruitzichten
Vrij zacht met van tijd tot tijd regen en soms veel wind.

mosimage do 07 jan 2016

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 14 januari tot en met donderdag 21 januari
In loop van volgende week 60-70% kans op overgang naar wat wisselvallig winterweer met soms winterse buien. 30-40% kans op aanhouden van het zachte en tevens wisselvallige weertype

Pluim do 07 Jan 2016

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn