Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

In het (noord)oosten mist, elders eerst regen of natte sneeuw.

01 februari 2015 door Jannes Wiersema

41In het westen, midden en zuiden is het bewolkt en valt er af en toe regen, waarbij natte sneeuw niet uitgesloten is. De neerslag kan zich de komende uren nog iets naar het oosten uitbreiden. In het noorden en oosten is het droog en is het nevelig of mistig, lokaal verkeersbelemmerend. De temperatuur loopt eerst uiteen van -2 graad plaatselijk in het noordoosten tot rond 4 graden boven nul in het westen. Met uitzondering van het zuidwesten en zuiden kan het lokaal nog glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten of aanvriezing. De wind is zwak tot matig, in het noordoosten zuidelijk, elders meest westelijk. In het zuidwesten is de wind nog (vrij) krachtig.

Het gebied met neerslag trekt overdag heel langzaam zuidwaarts en de mist en nevel lossen maar traag op. Van het noorden uit klaart het in de middag op, maar een enkele bui blijft aan de kust mogelijk. In de loop van de avond neemt de kans op een enkele bui ook elders weer toe. De middagtemperatuur wordt een graad of 5. In de loop van de dag draait de wind naar noordwestelijke richtingen en wordt matig, aan de hele kust toenemend naar (vrij) krachtig.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en komen er buien voor. De kans op natte sneeuw neemt dan toe, in het oosten en zuidoosten valt mogelijk droge sneeuw. Met name landinwaarts kan het weer glad worden. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts iets onder het vriespunt, vlak aan zee enkele graden erboven. De noordwestenwind is in de nacht zwak tot matig boven land, aan de kust matig tot vrij krachtig.

Maandag overdag is het wisselend bewolkt en komen er geregeld buien voor, waarbij natte sneeuw, korrelhagel en onweer mogelijk zijn. De temperatuur loopt op naar 5 graden. Er staat een overwegend matige westenwind, in de middag draait de wind geleidelijk naar noordwest.

Vooruitzichten

Licht winters weer, met overdag temperaturen enkele graden boven nul, ’s nachts iets eronder. De eerste dagen af en toe en winterse bui.

Ma Di Wo Do Vr Za
Zonneschijn (%) 30 20 20 30 20 10
Neerslagkans (%) 80 30 30 20 20 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 2/6 0/1 0/1 0 0 0/1
Minimumtemperatuur (°C) -1 -3/-1 -4/-3 -4/-3 -4/-3 -5/-3
Middagtemperatuur (°C) 5 3/4 3/4 0/2 1/2 2/5
Windrichting W NW N NO NO W
Windkracht (bft) 4 3 3 3 3 2

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn