Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

In het noordwestelijke helft wolkenvelden, elders ook opklaringen.

26 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Met name in de noordwestelijke helft zijn wolkenvelden aanwezig, meer naar het zuidoosten toe zijn er ook opklaringen en laat de zon zich vandaag geregeld zien. Tot de avond blijft het droog, daarna breidt een gebied met regen zich uit over de (noord)westelijke helft van het land. Met maximumtemperaturen van 16°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten wordt het opnieuw zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noordwestkust is de wind eerst nog stormachtig zijn, 8 Bft, met kans op zware windstoten rond 80 km/uur.

Komende nacht nacht is er veel bewolking en trekt het gebied met regen verder zuidoostwaarts over ons land. In de loop van de nacht bereiken opklaringen het noordwesten. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C en 13°C, het warmst in het zuidoosten. De wind is aanvankelijk zuidwest en matig. In het westen is de wind noordwest en aan de kust vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de nacht draait de wind overal naar noordwest.

Morgenochtend is het in het zuidoosten nog bewolkt met regen, elders zijn er opklaringen. In de middag is het overal wisselend bewolkt en droog. In de avond kan er op de Wadden een bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond de 12°C. De west- tot noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.

Vooruitzichten

Overwegend droog met geregeld zon. Met maxima rond 11°C is het beduidend koeler. Halverwege volgende week is er kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend. Later in de week wordt het weer wisselvalliger met meer wind en regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 02 november tot en met Zaterdag 09 november

Meest waarschijnlijk een wisselvallig weertype (ca. 60% kans) met temperaturen rond of iets boven normaal. Daarnaast is er een ca. 30% kans op een rustiger en kouder weertype met kans op lichte vorst en/of mist in de nacht en ochtend.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn