Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

In het oosten eerst plaatselijk mist, in de middag hier en daar wat regen

16 april 2013 door Jannes Wiersema

Een lagedrukgebied bij Ierland trekt noordoostwaarts en ligt donderdag boven de Noorse Zee. Een bijbehorend inactief geoccludeerd frontaal systeem trekt in de middag van west naar oost over ons land. Op nadering van een volgend lagedrukgebied zuidwest van de Britse Eilanden blijft het front in de avond en nacht over of net ten zuidoosten van ons land slepen. Woensdagochtend komt de frontale zone als warmtefront weer naar het noorden opzetten en stroomt er overdag beduidend warmere lucht over ons land uit.

In de vroege ochtend komt in het oosten en noordoosten van het land plaatselijk nog dichte mist voor, deze zal echter spoedig verdwijnen. Verder zijn er eerst zonnige perioden, maar in de loop van de dag neemt de bewolking van het westen uit verder toe en in de middag valt er plaatselijk wat lichte regen. In de avond wordt het op de meeste plaatsen weer helder en droog, alleen in het zuidoosten van het land kan dan af en toe nog regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12 graden op de Wadden tot 19 graden in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind trekt aan, boven land tot matig of vrij krachtig, rond kracht 4, aan de kust tot krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar dinsdag is het op de meeste plaatsen helder en droog, alleen in het zuiden is er meer bewolking en kan soms wat lichte regen of motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5 graden in het noordoosten van het land en 11 graden in het zuiden. De zuidwestenwind is overwegend matig, rond kracht 3.

Woensdagochtend neemt van het zuiden uit de bewolking toe en lokaal valt lichte regen of motregen. In de middag is het op de meeste plaatsen droog, maar is er wel vrij veel bewolking aanwezig. Ondanks de bewolking wordt het beduidend warmer dan vandaag met middagtemperaturen van 17 graden in het uiterste noorden tot plaatselijk 22 graden in het zuidoosten van het land. Er staat verder een matige zuidenwind. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Overgang naar koeler weer met in het weekeinde koude nachten, verder overwegend droog met regelmatig zon. Na het weekeinde geleidelijk weer oplopende temperaturen en kans op een bui.

het weer

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn