Thursday 1 June
Weerman Jannes Wiersema

In het oosten eerst regen, van het westen uit droog en opklaringen.

14 december 2013 door Jannes Wiersema

zon en regen

Een frontale zone met daarin een occlusie en koufront ligt boven het land, trekt oostwaarts en verlaat laat in de ochtend het oosten. Vanuit het westen volgt een ruggetje van Hogedruk die in de middag overtrekt van west naar oost. Een Atlantisch laag koerst richting IJsland, bijbehorend warmtefront passeert ons van west naar oost in de avond en nacht. Het bijbehorend koufront passeert zondagnacht en -ochtend, maar blijft boven het zuidoosten slepen en wordt gevolgd door weer een trekrug.  De trekrug passeert van zuidwest naar noordoost in de middag en het koufront wordt weer opgetild en verlaat zondagavond het noordoosten.

Een zone met regen boven het oosten verlaat in de tweede helft van de ochtend het land. Van het westen uit wordt het droog en later vanochtend komen er opklaringen. De middagtemperatuur komt uit tussen 6 en 9 graden. De zuidwestelijke wind is matig en draait vanavond naar het zuiden en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig.

Vanavond en in de nacht naar zondag wordt het geheel bewolkt en valt er (mot)regen. De wind is zuid tot zuidwest, boven land matig, aan zee krachtig. In het waddengebied kunnen zware windstoten tot 80 km/uur voorkomen. De temperatuur daalt naar circa 4 graden.

Morgenochtend wordt het droog, maar er blijft wel veel bewolking aanwezig. De temperatuur wordt 7 tot 10 graden en de wind draait naar zuidwest en is matig, eerst (vrij) krachtig aan zee. (Bron: KNMI)

Een hoogterug boven Spanje en Frankrijk zorgt ervoor dat frontale systemen ons land enigszins verzwakt passeren, maar met het spoedig oostwaarts trekken van deze rug wordt de weg vrij gemaakt voor een depressietrein. Met name aan het einde van komende week lijken de periodes met tijdelijke hogedrukinvloeden vanuit het zuiden weer toe te nemen.

Vooruitzichten

Zacht en vooral donderdag regen.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 21 december tot en met zaterdag 28 december

Aanhoudend zacht, wisselvallig en meer wind.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1387006463193

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn