Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

In het Oosten veel bewolking met nog wat lichte sneeuw,elders meest droog en opklaringen.

29 maart 2013 door Jannes Wiersema

Op de zuidwestflank van een uitgestrekt hogedrukgebied dat zich uitstrekt van Scandinavië tot Rusland, wordt nog steeds koude continentale lucht aangevoerd. Morgenavond splitst dit hoog zich in een kern boven de Noordzee en een kern boven Rusland maar dit brengt nauwelijks verandering in onze weersituatie.

Gisteravond en afgelopen nacht was er veel bewolking en wederom weer af en toe sneeuw. Op terschelling sneeuwde het soms flink door,daar ligt ca 5,0 cm verse sneeuw. Elders is er tussen de 1-3 cm sneeuw gevallen in het Noorden en Oosten.Verassend was ook de matige vorst die in het oosten van het land voorkwam. Tijdens opklaringen daalde de temperatuur in Herwijnen naar min 8 graden.Elders bleef het tot lichte vorst.

Vandaag op deze Goede Vrijdag is er veel bewolking,met name langs de oostgrens. Elders en dan met name in het westen komt ook de zon er flink aan te pas. Er staat vandaag weinig wind,meest zwak tot matig uit het No 1-4 Bft. Het blijft vandaag koud met in de middag temperaturen van 3 à 4 graden.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Op een (natte)sneeuwbui in het noordelijk kustgebied na blijft het droog. Er kunnen opnieuw enkele mistbanken ontstaan en het gaat enkele graden vriezen. Verder staat er een zwakke noord- tot noordoostelijke wind.

Morgen overdag is er vrij veel bewolking en komt er soms een winterse bui voor. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden. De noord- tot noordoostenwind is overwegend matig.

Een en ander betekent dat het in de nacht veelal licht vriest: overdag is het met Pasen hooguit 5 tot 7 graden

Vooruitzichten

Temperaturen ruim onder normaal met in de nachten lichte vorst. Een kleine kans op een geringe hoeveelheid neerslag.

het weer

Bron: Meteo Roodeschool / KNMI  /Jan Visser.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn