Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

In het oosten wolkenvelden en opklaringen, in het zuiden plaatselijk (dichte) mist.

03 december 2019 door Jannes Wiersema

In het oosten van het land bevinden zich momenteel wolkenvelden, elders is er weinig bewolking. Met name in het zuiden is het nevelig en plaatselijk komen er mistbanken voor, die lokaal verkeersbelemmerend kunnen zijn. De mist kan zich in de loop van de ochtend noordwaarts uitbreiden, mogelijk tot aan het midden van het land in de middag. De mist zal voor een groot deel ook overgaan in nevel en laaghangende bewolking. Elders is vandaag geregeld de zon te zien, al drijven er soms ook wolkenvelden over. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in gebieden waar mist of laaghangende bewolking aanwezig blijft tot 8°C langs de noordwestkust. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Komende avond en nacht breidt het gebied met laaghangende bewolking en nevel zich nog wat verder noordwaarts uit. Vooral in het zuidoosten zou zich opnieuw mist kunnen gaan vormen. Het uiterste noorden houdt waarschijnlijk enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt in het midden en zuiden rond of iets boven het vriespunt, in het noorden blijft de temperatuur ruim boven nul. De wind is zwak tot matig uit een overwegend zuidwestelijke richting. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend begint grijs met nevel en vooral in het zuiden ook mist. De mist zal op veel plaatsen overgaan in nevel en laaghangende bewolking. Het zuidoosten heeft in de middag de grootste kans op wat zon. In de avond is er op steeds meer plaatsen opnieuw sprake van mist. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in gebieden met nevel en laaghangende bewolking tot +5°C in het zuidoosten wanneer de zon er bij komt. In het noorden staat er een matige zuidwestenwind, in het zuiden staat er een zwakke zuidoostelijke wind.

Vooruitzichten

Donderdag op veel plaatsen nog grijs en kil. Op vrijdag een overgang naar een wisselvallig weertype met meer wind, hogere temperaturen en perioden met regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 10 december tot en met Dinsdag 17 december

Aanvankelijk grote (80%) kans op een wisselvallig weertype met soms veel wind en temperaturen rond normaal. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de kans op een kouder weertype iets toe.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn